torstai 17. toukokuuta 2012

Valokuvia
Synttärimenu. Bruschettaa ja suklaa-appelsiini-Bailey´s -kakkua.
Kesän ensimmäinen leppäkerttu retkievään (=karjalan piirakka) päällä :-)
Vierailu paikallisessa lampolassa. Sylissä emän hylkäämä karitsa.

Kirjoittelen tätä vähän yli puolen yön. Ulkona melkein yhtä kirkasta kuin päivällä. Vielä hetki sitten aurinko loi viimeisiä säteitään vuorten huipulle. Linnut laulaa täyttä kurkkua. Mystistä!

Huomenna, tai oikeastaan siis tänään, on 17. toukokuuta, eli Norjan itsenäisyyspäivä. Aamulla klo 8 nostetaan lippu työpaikkani pihalla salkoon ja samalla trumpetisti soittaa fanfaarin. Jumalanpalveluksen jälkeen on juhlaparaati, jossa mukana koulujen oppilaita, soittokunta, yhdistyksiä ja viimeisenä koko kansan osio. Koska en ole työesteiden vuoksi ole ehtinyt soittoharjoituksiin, en ole mukana  soittamassa, vaan taidan muuten vain nauttia paraatista. Paraatin jälkeen on 8. luokkalaisten valmistama kahvitus koululla. Siellä on luvassa 50 erilaista (!?) kakkua, en taida maistaa joka laatua ;-). Kakkukestien jälkeen menenkin iltavuoroon.
On mielenkiintoista nähdä täkäläistä itsenäisyyspäivän viettoa, joka ymmärtääkseni poikkeaa täysin suomalaisesta. Täällä juhlitaan, huudetaan hurraata ja heilutetaan Norjan lippua tai töötötellään mökätorvea. Kuulostaa iloiselta itsenäisyyden juhlinnalta.

Olen löytänyt uuden ulkoilupaikan, Örnesin rannan. Sivumainintana kerrottakoon, että se pitäisi kirjoittaa norjalaisella ööllä, mutta jostain syystä en sitä saa ulos uudesta (pinkistä) tietokoneestani. Rannalla on tajuton määrä erilaisia ja eri äänisiä lintuja. Ja pikku majakka, joka tuikkii aurinkovoimalla (paitsi en tiedä kaamoksen aikaan). Siellä olin tänäänkin monta tuntia ennen töihin lähtöä, nukahdinkin rannasta alkavalle jänkälle.

1 kommentti:

  1. Minun blogissani on sinulle tunnustus välilehdellä tunnustuksia&haasteita :)

    VastaaPoista