tiistai 10. heinäkuuta 2012

9.-10.7.2012

Töiden jälkeen, klo 15, oli hyvä ilma lähteä patikkaretkelle katsomaan vesiputousta. Ilma oli sopiva retkeilyyn, ei liian kuuma eikä satanutkaan.
Matkalla näkyi lampaita, poron- ja hevosen jälkiä.

Lammasperhe saapui pällistelemään turisteja ja samalla lipomaan suolakiveä.

Joku retkeilijä oli lähtenyt juuri ennen meitä. Makkaranuotio vielä kitui ja ihana notskimakkaran tuoksu leijui yli sillan toiselle puolelle.

Vesiputousretken jälkeen taivas oli muuttunut kirkkaan siniseksi ja aurinko porotti täydeltä terältä. Ei muuta kun hakemaan kotoa virveli ja kertakäyttögrilli sekä kaupasta makkaraa. Nokka kohti Kjosenia, vuonon rantaan virvelöimään. Saaliiksi tuli pelkästään meren kasvillisuutta. Makkara maistui taivaalliselta eikä tämä(kään) retki harmittanut yhtään.
Klo 19 tuli mieleen, että keskiyön aurinko on näkemättä. Siis valoa ja säteitä olen tietenkin nähnyt, mutta se aurinko kokonaisuudessaan oli näkemättä. Sitten vaan kotiin lisäämään vaatteita, tekemään eväitä ja keittämään kahvia. Nyt nokka kohti Lyngstuvaa :-).

Klo 21:45 alkoi kollegan kanssa kävely parkkipaikalta kohti niemenkärkeä

Perillä on pienenpieni mökki, joka on tunnelmallinen myös sisältä. Sulkakynäkin löytyi emalimukista :-).

Lyngstuvan majakka ja mökki

Siinä se on, keskiyön aurinko ja kalastusvene osui juuri auringonsillalle

Paluumatkalle lähdimme puolen yön jälkeen. Kuukin näkyi haaleana taivaalla.

Näissä maisemissa elän unelmaani. Klo 2 olin perillä kotona, ulkona oli lämmintä +3.

Tänään toteutin kolme unelmaani: vesiputous, virvelöinti Kjosenissa ja keskiyön aurinko Lyngstuvalla. Olen aika tyytyväinen elämääni ja onnellinen nainen...


4 kommenttia:

 1. Maisemat ovat kyllä niin kauniita!
  Uskon hyvin, että noissa maisemissa elät unelmaasi!
  Ise olin perheeni kanssa aikoinaan 2 v. Norjassa töissä ja edelleen kaipaan Norjaan kovasti.

  VastaaPoista
 2. Elä unelmaasi ja nauti - niin teen minäkin! Tämä on niin kaunis maa, että on miltei huono omatunto olla näin etuoikeutettu, että saa olla täällä.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että saat elää unelmaasi. Minä mietin tuossa töistä pyöräillessä, että miksi liikunta täällä maistuu erilaiselta kuin kotona Raaseporissa... Vastausta ei tarvinnut kauaa etsiä, nämä maisemat pitävät minusta kiinni aina vaan.
  Nautinnollisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista