lauantai 8. lokakuuta 2011

Rauhallinen viikonloppu

... tai niin ajattelin etukäteen. Kuten eilen, että nukun pitkään ja teen vain niitä asioita, joita oikeasti huvittaa. Ei sitten mennyt ihan niin kuin kuvittelin.

Aamulla klo 7:50 puhelin soi, töistä. Olin 15 minuutissa työmaalla paikkaamassa sairastunutta sairaanhoitajaa. Ihan kiva päivä. Suonensisäistä antibioottia, lääkkeidenjakoa, kotona asuvien hälytyksiin vastaamista, katetrointia, jne.
Kotiin tultuani aloin leipoa muffineja. Ne olivat juuri uunissa, kun puhelin soi. Suomalainen kollegani oli sairastunut ja tarvitsi apua. Piti soittaa lääkäripäivystykseen ja yllätys oli suuri, kun lääkäri kysyi, jaksaako potilas tulla terveyskeskukseen vai tuleeko hän kotikäynnille. Ja päivystävä lääkäri oli muutamassa minuutissa potilaan luona kotona. Päädyttiin tilaamaan ambulanssi, jonka lääkäri organisoi. Siis soittaa kyllä Tromssaan ambulanssikeskukseen, mutta tilaa itse ambulanssin. Nyt sattui olemaan tuuri, ja sairasauto oli Lyngseidetissä. Ambulansseja Lyngenissä on kaksi, toinen täällä Lyngseidetissä ja toinen Lenangenissa 40km päässä. Lääkäri jo ehti kysyä voisinko viedä potilaan Tromssaan sairaalaan. No, loppu hyvin kaikki hyvin.

Nyt kello on 21:30 muffinit valmiina ja kuorrutettu. Kinkkupiirakka on uunissa. Viikon tiskit tiskattu ravintolakoneella. Astiat eivät ihan heti lopu kesken, kun asuu hotelli-ravintolassa :-).

En enää asu yksin. Suomesta tuli taasen sairaanhoitaja Lyngstunet`iin töihin ja majoittuu tänne kanssani. Mukavaa saada seuraa. Nyt meitä suomalaisia sairaanhoitajia on työmaalla viisi. Kuudes mahdollisesti tulossa.
Ja viikon päästä olen jo matkalla syyslomalle Suomeen. Ostoslista on aika pitkä. Havin tuikkuja pitää ostaa monta pussillista. Paikalliset tuikut eivät täytä mun laatuvaatimuksiani.

2 kommenttia:

  1. On niin mukava lukea kuulumisiasi Hanna! Kiitos blogista! Ja onnittelut oman pesän löytämisestä. Aikuinen nainen tarvitsee oman tilan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :-). Ja kiitos itsellesi mielenkiintoisesta blogista. Näin meitä suomalaisia vaan löytyy täältä maan äärestä. Tromssaan syntyi viime viikolla uusi suomalaisnorjalainen lisää.

    VastaaPoista