lauantai 24. joulukuuta 2011

JoulunRauhaa ja -Iloa

JouluAattoaamu "valkenee" täällä lämpöisenä ja kosteana. Lämpömittari taitaa näyttää muutamaa lämpöastetta, lumen ja veden sekaista töhnää sataa taivaalta ja piha on äärettömän liukas sekä hiekaton -> pääkallokeli. Mikähän tuon "pääkallokelin" alkuperä mahtaa olla?

Poikaset hain Kolarista, Tampereen yöjunalta, torstaiaamuna. Siitä ponkasimme Leville, Levi Spa -kylpylään. Kokemus oli erittäin positiivinen, tähän astisista kylpyläkokemuksista miellyttävin. Nautiskelimme lähinnä allastarjonnasta, ja se oli hyvä: lämmintä ja kkylmää vettä, poreilla ja ilman, pohjat kaakelilla tai luonnonkivillä, jne. Kylpylässä oli rauhallinen tunnelma ja mukava JouluMusiikki poreili hienosti ilmassa. Välillä JouluPukki ajeli poroillaan seinillä, kun datatykeillä näytettiin JouluKuvia.
Kylpylän jälkeen kävimme KotiPizzassa lounaalla :-). Vedessä lilluttelun ja lounaan jälkeen olikin hyvä lähteä ajomatkalle Norjan kotiin. Ihmeen vähän väsytti ja matka joutui nopeaan.

Eilen kävimme pikakeikan Tromssassa. Poikasia varoittelin ihmispaljoudesta, mutta kaupoissa sekä liikenteessä oli varsin maltillisesti väkeä liikkeellä. Vai olisiko sekin asenteesta kiinni; kun itsellä on hyvä mieli, ei haittaa vaikka jonossa menisikin aikaa tai matka taittuisi paria minuuttia hitaammin...
Pelikauppa Tromssasta löytyi ja Valtterin uuteen, itse ostamaansa, läppäriin uusi peli samalla hinnalla kuin Verkkokaupasta Suomessa. Pari kassillista vaatteita matkaa Juupajoelle. Poikasille on kiva ostaa vaatteita, kun tykkäävät väreistä. Nytkin on sinapinkeltaista, petroolia sekä punaista vaatetta Tromssan tuliaisina.

"Kaikki" ovat halunneet tavata poikaset. Ja kyllä he ovatkin sitten kätelleet ja esitelleet itseään useaan kertaan. Äitinä on ihana seurata hyväkäytöksisiä nuoria miehiä (14-, 15- ja 16-vuotiaat). Ja kyllä heitä on kehuttukin :-). Ehkäpä tässä osiossa on tullut onnistuttua kasvatustehtävässä...

Kotiin päästyämme teimme viimeiset JouluPuuhastelut: Valtteri asensi JouluKuusen ulos, Oskari ja minä teimme Rosollin ja Imelletyn Perunalaatikon esivalmistelut ja Jalmari imuroi lattiat ja ulkoilutti matot. Mikäs tässä on Joulua tössöttää, kun on hyvät apulaiset.
Illalla kävimme Magic Mountain Lodge'ssa JouluTapaksilla.

Poikaset nukkuu vielä. Kinkku on valmistunut yön aikana. Taidan kohta laittaa Ribbetyynyn uuniin. Perunalaatikko ei tainnut tänä(kään) Jouluna imeltyä, pitänee turvautua kepulikonsteihin. Lounaaksi syömme JouluPuuroa.
Klo 16 menemme JouluSaunaan. Vuokraisäntäni tarjoaa meille suomalaisille vuokramökkinsä ja saunan JouluLahjaksi. Heikkona hetkenä löin poikasten kanssa kättä päälle, että menen heidän kanssaan saunasta uimaan Jäämereen. Saapa nähdä kuinka Äitin käy ;-).
Illan mittaan nautimme suomalais-norjalaisista JouluRuuista. Availemme paketteja. Katselemme JouluOhjelmia tv:stä. Perinteistä JouluOhjelmaa.

Tämä Joulu on uudenlainen Minulle. Ei tuttuja ihmisiä. Ei tuttuja kaavoja. Mutta sisällä sydämessä on Joulu. Lisäksi Rakkaat poikaseni on täällä. Ei Minun Jouluuni muuta olisi tarvittukaan. Tuntuu hyvältä ja Jouluiselta. Toivottavasti Teilläkin kaikilla lukijoillani.


JoulunRauhaa sekä -Iloa Meille Kaikille, Ympäri Maailman!!


2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua ja välipäiviä sinne Lyngeniin. Katselin kuvia Vesterålenista ja totesin nousuveden olleen taas ennätyslukemissa.
    Täällä Suomen metsissä on ollut suhteellisen jouluinen tunnelma, jopa lunta ja pikkupakkasta viime yönä.

    VastaaPoista
  2. Suomen metsissä? Oletko lähtenyt "ulkomaille" Jouluksi :-)?

    VastaaPoista