keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Vipinää vilskettä, helinää helskettä...

Breivikeidet'n satamasta kohti Lyngseidet'n aamuruskoa


Sirpa ja Saima Breivikeidet'n satamassa
Koskahan joku keksii sellaisen laitteen, joka plokkaa ajatuksista parhaat ja kirjoittaa suoraa ja sujuvaa tekstiä ilman, että pitäisi itse prosessoida ajatuksia ja kirjoittaa. Aluksi kirjoitin säännöllisesti blogia, mutta nyt menee näköjään melkein viikkoja ilman tekstiä. Ja pää on täynnä kirjoitettavaa. En oikein tiedä mistä aloittaisin.

Vaikka siitä, että muutettuani uuteen kotiini on suomalaiset ystäväni löytäneet uuden osoitteen. Ensiksi kävi Muonion ystävät yhden yön visiitillä ja sitten Juupajoelta aikuinen ja pieni ystävä. Heidän kyydissään matkustin poikasten luo viikko sitten keskiviikkona.


Lyngenin Joulukuusenkynttilöiden sytyttäminen. Soittokunnan säestyksellä lapset ja lapsenmieliset leikkivät piirileikkiä kuusen ympärillä ja lauloivat.

Lyngen Musikkorps

Joulupukit PohjoisnavaltaJuupajokilaisille oli toimintasuunnitelma valmiina. Saavuttuaan luokseni virkistäytyminen, jouluateria Magic Mountain Lodgessa ja sieltä suoraan sytyttämään Joulukuusen kynttilät.
Kynttilöiden sytyttäminen oli oikein lämminhenkinen, jouluinen ja mukava tilaisuus. Paikalla, Lyngstynet'n pihassa, oli väkeä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ja osanotto piirileikissä samanmoinen. Soittokunta säesti jouluisia, mutta myös muita lauluja.
Piirileikin jälkeen oli puuro- ja glögitarjoilu. Lisäksi Pohjoisnavan joulupukit jakoivat joululahjat lapsille. Paperipussissa oli pieni pehmolelu, suklaata sekä mandariini.

Seuraavana päivänä minä olin aamuvuorossa. Tullessani kotiin, minua odotti tämä:


Tiistaiaamuna lähdimme Tromssaan. Olin suorastaan ylpeä turnauskestävyydestäni. Taisimme olla reissussa kaikenkaikkiaan 12tuntia, joista suurinosa kaupoissa. Minä en todellakaan ole mikään shoppailijatyyppi, joten jaksoin todella hyvin.
Kauppojen lisäksi kävimme Polariassa katsastamassa hylkeet ja muut meren elävät:


Rouva Hylje

Montako kalaa on kuvassa?

Saima ja hylje (lasi välissä)

Kissakala ja Sirpan sormi

Jos oikein hyvin kuvittelee, näkee tässä kuvassa upeat ja vihreät revontulet
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti