sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Fastelavensris

Tänään on "Fastelavenssöndag" elikäs Laskiaissunnuntai. Töissä puhuivat Sanitetyhdistyksen, olisikohan täkäläinen Marttayhdistys, Fastelavesris'stä. Minä itsekseni ajattelin, että tehdäänköhän täällä Laskiaisena riisipuuroa, kun puhuvat Laskiaisriisistä. No, lopulta sitten kysyin asiaan, ja tulinpahan taas iloinen hetki, kun väki nauroi täyttä kurkkua. Sanitetyhdistys on vuosikymmeniä myynyt ko. Tuotteita saadakseen rahaa toiminnalleen. Ja ris ei tarkoita riisiä tuossa yhteydessä, vaan koristeltua koivuvitsaa :).

Hernesoppa muhii hellalla. Eilen keitin lampaan suolalihaa ja tänään herneet keittoliemessä. Siis hernekeittoa ihan alkuaineista eikä purkista.

Töissä puhuin 96-vuotiaan asukkaan kanssa Laskiaispullista. Sanoin, etten taida niitä tehdä, kun pullan leipominen on niin vaikeeta. Että pullilla voisi pelata palloa, kun niistä tulee niin kovia. Asukas sanoi tähän, että pitäisi olla malttia kohottaa pullia kauemmin. "Jos ei ole aikaa kohottaa pullia, ei kannata aloittamaan leipomista", hän totesi.
Tuo vanhus on niin ihana, että päätä huimaa. Asui joulukuuhun saakka yksin ja hoiti asiansa itse. Sitten kaatui ja lonkka murtui. Vaan kuntoutuipa sänkypotilaasta itse liikkuvaksi. Ja mikä muisti ja mitkä tarinat hänellä onkaan...

Muuten. Mulla ei, tietääkseni, ole lukihäröä. Tämä iPad kirjoittaa tajuttomasti väärin. Kosketusnäyttö on kamalan herkkä, automaattikirjoitusta ei saa pois päältä enkä löydä norjalaista äätä ja öötä.

4 kommenttia:

 1. rtfm:
  Valitse Asetuksissa Yleiset > Näppäimistö ja laita Automaattinen korjaus päälle tai pois. Automaattinen korjaus on tavallisesti päällä.

  Näppäimistön lisääminen:
  1 Valitse Asetuksissa Yleiset > Näppäimistö > Kansainväliset näppäimistöt.
  Nuolen edessä oleva numero ilmoittaa, kuinka monta näppäimistöä on tällä hetkellä käytettävissä.
  2 Napauta Lisää näppäimistö ja valitse sitten näppäimistö luettelosta.
  Napauta (tähän tulee sellainen ympyrä missä on plussa sisällä-symboli). Kun napautat symbolia, aktivoidun näppäimistön nimi näkyy hetken aikaa.

  VastaaPoista
 2. Nuo vanhusten turinat on ihania :)

  VastaaPoista
 3. Hanna, haaste blogissani odottaa.

  VastaaPoista
 4. Tero, rtfm -> tuliko se mukana ;-)? iPad lähti Hulipaskylälle...

  VastaaPoista