keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kevättä rinnassa

Ilma on ku morsein. Toissa päivänä oli -22, tänään +3. Ihan kuin aurinko lämmittäisi. Linnut laulaa riemuissaan. Mutta ei kai tämä vielä kevättä ole? Lumi on jossain, ja kaikki ihmettelee, missä. Paikallinen "Sammakkomies" on povannut, että lumisateet alkaa 22.2. Jää nähtäväksi...

Mulla tänään iltavuoro. Sain kiskaistua itseni sekä poikasen kohtuullisen aikaisin ylös, klo 9:30 ;). Lahjomalla, huijaamalla ja kiristämällä sain hänet kaverikseni Varttohytalle. Hän tietenkin muisti valittaa matkan pituudesta, kävelyn typeryydestä ja tylsästä seurasta. Ihan niinkuin tuon ikäisen kuuluukin. Terve poika siis :).
Hytalla oli aiemminkin mainitsemani extrememies maastopyörällään, mutta nyt oli kaksi lasta mukana. 5- ja 2-vuotiaat lapsukaiset istuivat tunturipulkassa ja valjaat oli kiinni isässä. Näin siis viettivät kaunista päivää.
Sisällä mökissä oli vähintaan yhtä "koselig" kuin sunnuntaina, kynttilät paloivat ja uunissa paloi puut. Oli siinä mukava jutustella sekä syödä eväitä.

Paluumatkalla kehkeytyi poikasen kanssa peräti syvällisiä keskusteluja. Hän kysyi, mistä asiasta olen erityisen ylpeä elämässäni. Siinä meinasi olla kova luu purtavaksi, mitä vastaisin, kun en oikein itsekään tiedä. Halusin vastauksellani viestittää myös arvomaailmastani jotain, että pelkät työ- tai materialistiset saavutukset eivät ole tärkeitä. Sitten mieleeni nousi asia, josta olen ylpeä: olen onnistunut luomaan ja säilyttämään lapsiini avoimet ja luottamukselliset välit. Näin toivoisin tilanteen jatkuvankin.

Nyt poikanen on harjoittelussaan. Minulla valmistuu taimen-riisi-salaattilounas. Kiva mennä töihin. Siellä odottaa "Solfest" asukkaille. Kermakakun ja kahvin kanssa juhlitaan auringon paluuta.

Aurinkoista ja Ihanaa Päivää Kaikille :)!!

2 kommenttia:

  1. Ihana, Solfest :)

    Kysyisin neuvoa tuon sh:n tutkinnon laillistamisen kanssa. Tilasin valviralta sen tarvitun rekisterin ruotsiksi, mutta missä kannattaa käännättää tutkintotodistus norjaksi?

    VastaaPoista
  2. Itse käännätin kielipalvelu Ann-Katrin Huldenilla, oli halvin ja nopein. Muistaakseni 40€/sivu ja toimitus muutamassa pvässä. Muualla oli paljon kalliimpaa ja hitaampaa. Lisäksi Norjan instanssi vaatii laillisetetun. Elikäs koulutodistus sekä maistraatista "nimiote", en taaskaan muista virallista nimeä, mikäli nimesi on muuttunut koulutodistuksesta. Ja kaikkiin kopiohin maistraatin leima. Kokeiltu on, muut ei kelpaa...

    VastaaPoista