torstai 20. syyskuuta 2012

Sattumuksia

Viikko sitten vastasin töissä puhelimeen. Pian kävi ilmi, että soittaja oli suomalainen sairaanhoitaja, joka kyseli työtilannetta Kautokeinossa. Tulin sanoneeksi, että hänen kannattaisi kysyä myös Lyngenin tilannetta, koska ymmärtääkseni ainakin siellä on tarve sairaanhoitajista. Linjan toisessa päässä tuli hetki hiljaista, ja sitten kollega kysyi:"Oletko sinä se Hanna, joka kirjoittaa blogia". Kävi ilmi, että hän kuuluu lukijakuntaani, oli vaan pari viimeistä päivitystä jäänyt lukematta eikä tiennyt muutostani. Maailma on pieni :-).

Käväisin muutaman päivän visiitillä poikasten ja muiden tärkeiden luona. Laitoin toista kertaa ilmoituksen kimppa.net -sivustolle, jossa voi tarjota tai kysyä kyytiä. Edellisellä kerralla kyydissäni oli kanadalainen nuori mies ja tällä kertaa kuusamolainen opiskelijapoika. Istui kyydissäni Kittilästä Ouluun, matkan hintana oli taukoamaton puhuminen sekä kahvin ostaminen.
Siinä sitten höpöttelimme kaikkea mahdollista, ja tuli puhe siitä minne olen menossa. Nykyään useinmiten sanon vaan että olen Tampereen läheltä, kun en jaksa joka kerta selittää missä Juupajoki on. Nyt tulin kuitenkin maininneeksi Juupajoen ja perään sanoin ymmärtäväni, ettei hän tiedä missä paikka on. Yllättäen hän kysyikin, että onko Juupavaara siellä. Hölmistyneenä vastasin myöntävästi. Kyytiläiseni oli ollut Juupavaaran konemusiikin (?) festivaaleilla viime kesänä järjestysmiesten esimiehenä. Maailma on pieni :-).

Eilen poikkesin Lylyn Merosella. Muiden asiakkaiden kanssa tuli juttua, että olen lähdössä yöjunalla pohjoiseen. Siinä joku muisti, että yhden lylyläisen poika on Kolarin asemalla töissä. Isän ulkonäön perusteella kuulemma tunnistaa. Ja niin teki. Hakiessani autoa autojenkuljetusvaunun syövereistä kysyin häneltä:"Ootko sää Lylystä?", johon hän vastasi:"Tunnenko mää sun?". Muutama sana siinä vaihdettiin. Maailma on niin pieni :-)!!

2 kommenttia:

 1. Hei. Mikä vuokrataso on lyngseidetissä? Saako sieltä helpolla mitään kaksiota esim? Minne voi laittaa hakemuksia? Kiinnostaisi muutto ehkä kesällä sinne.
  Ja missä se Katkaraputehdas noin suurinpiirtein on? Löytyykö vuokrafirmoja tai logistiikka-alan firmoja Lyngseidetistä. Kiitos

  VastaaPoista
 2. Pieni makkari, olkkari (jonka yhteydessä keittosyvennys), wc/pesuhuone taitaa olla noin 5000nok ilman sähköä. Kyllähän Lyngseidetissä em. asuntoja on muutamia, mutta onko juuri tarvitsemanasi ajankohtana vapaana, kem som vet.
  Hakemuksia asunnostako?
  Lähin katkaraputehdas on Lenangsöyra´ssa, noin tunnin ajomatka Lyngseidetistä.
  Vuokra- tai logistiikka-alaan en osaa vastata. Google voi tietää :-).

  VastaaPoista