Esimerkillistä ja nopeaa palvelua on Tyrvään Sanomilla. Laitoin viikonloppuna viestin Norjaan muutostani. Kysyin, voisiko lehden lähettää samalla maksulla näin kauas. Ja mikä ylläri tänään postilaatikossa odotti, eilinen Tyrvis :-)!! Olipa mukava saada ihan sanomalehti. Panttaan sen lukemista iltasaduksi.
Edellinen blogikirjoitukseni on saanut tähän mennessä kaksi omaatuntoa kolkuttamaan. Sähköpostia on tullut. Elikäs siis ainakin kaksi henkilöä lukee blogiani ;-).
Eilen ja tänään on tullut tehtyä töitä ihan olan takaa. Olen ensimmäiset viisi viikkoa ollut A-B -solussa. Tämän viikon alusta aloitin tarkemman tutustumisen D -solun asukkaisiin ja töihin. Eilen aamuvuorossa piti olla kaksi lähihoitajaa ja minä, niinkuin tänäänkin. Eilen toinen lähti heti parin tunnin jälkeen kotiin, kun pyörtyi. On kahdeksan päivää ns. itse määrätyllä sairauslomalla. Viime yönä näin unta, että toinen tämän aamun lähihoitajista sanoi mulle, ettei tule pariin päivään töihin, ja niinhän aamuraportilla kerrottiinkin. Enneunien näkeminen nostaa päätään muutaman vuoden tauon jälkeen.
Norjassa ainakin hoitoalalla voi määrätä itse itsensä sairauslomalle kahdeksan päivää maksimissaan. Ja noita päiviä voi olla vuodessa 24. Mikäli kuitenkin esim. useana (kun kysyin mitä usea tarkoittaa, ei sitä osattu määritellä) maanantaina soittaa jäävänsä sairauslomalle, joutuu osastonhoitajan puhutteluun.
Tänään olin siis D -solussa toisena hoitajana ja samalla osaston ainut sairaanhoitaja. Meinasi aika ja kädet loppua kesken. Sitten piti vielä lääkäriä yrittää puhelimella kiinni. Vasta vuoron lopussa sain kuulla, että se puhelin, mikä oli koko päivän mun käytössäni, on sellainen että sillä voi vain vastaanottaa puheluita. Sillä toisella osaston puhelimella taas voi vain soittaa ulospäin. Ja voin kertoa, että en voinut asiaa ymmärtää. Sanoin, että uudet ja toimivat puhelimet tulee hankkia mahdollisimman pian, jotta töitä voi tehdä.
Puhelimien käyttö muuten on todella sujuvaa. Lyhytvalintanumeroita, siis koko kunnan sisäisiä numeroita, käytetään tosi ahkerasti. Ei kukaan hoitaja lähde kävelemään osaston sisällä vain kysyäkseen jotain asiaa, vaan soitetaan puhelimella. Nopeaa ja näppärää!
Tällä viikolla mulle on selkiytynyt kuinka viisaita oli Kortekodin suunnittelijat. Siellä samalla avaimella pääsee jokaisesta ovesta. Täällä avaimia on iso pino. Esim. ulko-oveen tarvitaan kaksi avainta: toisella avataan lukko ulosmennessä ja toisella sisään tullessa. Ja tietenkin asukashuoneiden kaapeissa saattaa olla kaksikin erilaista lukkoa viereisissä ovissa.
Tarvitaan siis 5,5 viikkoa, jotta alkaa löytää parannettavia seikkoja uudesta työpaikasta. Tai kyllähän yksi parannettava, tai ainakin yllättävä, asia selvisi jo ensimmäisessä työvuorossa. Täällä ei käytetä kertakäyttöisiä pesulappuja, vaan puuvillafroteisia pieniä pyyhkeitä pesuihin. Ja kyllä, myös alapesuihin. Ei meinaa oikein mulle upota tuo juttu...
Johanna tunnustaa lukevansa blogia ahkerasti :) Kommentoiminen vain tuppaa aina jäämään vaiheeseen eli kommentoimatta. Terveisiä ja kaikkea hyvää jatkoon!
VastaaPoistaMukava tunnustus :-)
VastaaPoistaHeippa hei, olen sairaanhoitaja myöskin ja ollut Norjassa töissä useiden vuosien ajan vuoteen 2005 asti ja sitten muutimme Venäjälle. Sitten Suomeen. Nyt teen keikkaa Norjaa :)
VastaaPoistaKlutenit ovat kova sana siellä ja on se aika ällöä pestä niillä suht kovilla räteillä alapäätä ja kasvoja :) vaikka kyllähän ne keitetään, mutta siltikin ;D
Sairaspoissaoloista... yleinen käytäntö on kolme pv omalla ilmoituksella. Mutta voihan olla kunnalla olevan oma systeemi tai sitten minä olen ihan pihalla :D
Mielestäni sairauspoissaoloilmoitukseen tuli muutos ihan pari kuukautta sitten. Ja NAV tulee mukaan kuvioihin aiemmin kuin ennen. Tästä pitkään avdelingmøte'ssä puhuttiin.
VastaaPoistaEn siis tiedä onko tämä 8pvän egenmeld paikallinen vai valtakunnallinen.