keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Musikkorps

... elikäs soittokunta härmäksi.
Kuukausi sitten työkaveri toi työmaalle myyntiin ensi vuoden kalentereita Musikkorps'lta. Minä sitten kyselin, että mikäs tuo tuollainen Musikkorps on. Soittokuntahan se.

Koulussa oppilaat voivat valita soittimen soiton, ja lisänä tulee tuo soittokunnassa soittaminen. Ymmärtääkseni koululaisilla on sekä yksityistunnit että yhdessä soitto joka viikko. Joka toinen viikko soittavat yhdessä meidän aikuisten kanssa.

Ensimmäinen tunti soitettiin yhdessä koululaisten kanssa. Toinen tunti oli aikuisten harjoituksia, kuten Michael Jackson'ia ja Lionen Richie'tä. Soitimme myös Musorsg'ia sekä norjalaisia kappaleita.
En ole aikaisemmin soittanut swingiä tai jazzahtavaa musiikkia. Ei se ollut helppoa musiikkiopiston neuvostoliittolais-klassisella koulutuksella.
Kun kävin Porin Musiikkiopistoa, aika monet opettajat olivat opiskelleen Leningradissa. Kuri oli sen mukainen, ainakin teoriatunneilla. Sitä perua on varmaankin se, että vaikka muuten olenkin huonoryhtinen, alkaessani soittaa, ryhtini suoristuu,

Harjoituksissa oli trumpetisti, 3 klarinetistia, basisti, baritonisti sekä minä. Kaikki soittivat todella hyvin, suorastaan ammattimaisen taiturillisesti. Koululaisista oli paikalla altto saksofonisti, klarinetisti sekä trumpetisti. Voi sitä soittamisen riemua! Kaikki olivat iloisia hyvästä fiiliksestä. Jos huvitti viheltää säveltä, kun oli soittamisesta taukoa, senkun vihelsi. Tai jos jammatutti, niin sitten jammaili soittaessaan. Tulin todella hyvälle mielelle harjoituksissa. Ja miksi ei: tunnelma oli tosi hyvä ja huomasin, ettei vanha taito ole ruostunut. Jouduin jopa transpunoimaan, kun ei ollut kaikkia nuotteja huilulle :-).

Joulukonsertti on 10.12. Norjan kansallispäivänä, 17.5., marssimme ja soitamme kulkueen edessä kylän läpi. Sitä odotellessa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti