sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Matkapuhelinliittymä

Tänään heräsin kellon soittoon klo 10. Pikainen aamupala ja suomalaisen kollegan kanssa lähtö Varttohytalle. Suksi luisti upeasti ja ilma on hieno, vaikka ei aurinko paistakaan. Hytalla oli jälleen kansaa varsin runsaasti. Vohveli ruskealla juustolla ja pannukahvi maistuivat ihanalle. Lisäksi norjalaisten positiviisuus ja iloisuus antaa lisävoimaa, kun pitää lähteä kohta iltavuoroon. Aika nappi aamupäivä.

En ole varmaankaan muistanut kertoa, että mulla on Soneran Matkalla -liittymä. Elikäs en maksa laisinkaan vastaanottomaksua. Mielelläni vastaan puheluihin, jotka tulevat mulle päin ;-). Joskus kaipaankin juttuseuraa tutuilta ihmisiltä, joille ei tarvitse kaikkea selittää muinaisista roomalaisista lähtien.

Haasteita on täällä blogimaailmassa heitelty. Nyt tarvitsisin ihan neuvoja ja tuumailuja matkapuhelinliittymästä. Mulla tällä hetkellä OneCall'n liittymä, joka ilmainen (!) niin, että se sisältää 200min puheaikaa, 200tekstaria, 200multimediaviestiä sekä rajattoman netin käytön. Tämä tosin voimassa vain maaliskuun loppuun saakka. Maksoin 199NOK uuden numeron avaamisesta.
Nyt olen yrittänyt päästä sisälle esim. talkmore.no -tarjoukseen, jossa ymmärtääkseni (!) aika edullinen ulkomaille soittaminenkin. Lisäksi OneCall tarjoaa tällaista Pohjoismaat kattavaa puhepakettia edullisella hinnalla. Millaisia kokemuksia ja ajatuksia muilla suomalaisilla on näistä asioista?

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut kaikki vuodet Telenor. Se ei ole se kaikkein halvin, mutta meillä on siinä FriFamilie ja nettiyhteydet jne samassa.

  OneCall mainostaa Pohjoismaitten pakettia, mutta Netcomilla taitaa olla samanlainen, tekee yhteyttä kai Soneran kanssa...

  Löysin tämmöisen sivun http://www.mobil-forbruker.no/mobilabonnement/velge-rett-mobilabonnement/. Siitä voi katsoa vähän vertailuja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästäkin jutusta!
  Meillä on Telenor ja siinä FriFmilie, joka on siis ilmainen perhepaketti.
  NetComia katsoin netistä, mutta tulohötäkässä otin ensimmäisen liittymän, joka löytyi ja se oli Telenor. Minulla ei kysytty kuin henkkarit ja kaksi liittymää avautui saman tien. Joku kirjoitti, ettei ollut saanut nimiinsä liittymiä, koska luottotietoja ei ollut käytettävissä. Ei ollut mullakaan.

  Netissä pääsemme vuokraisännän suojattuun verkkoon, joten nettiliittymistä ei ole vielä varsinaisesti kokemusta.

  Suomen puhelimissa on Sonera ja siinä jokin matkalla-juttu, joka minun pitää nyt tarkistaa. Se lisättiin liittymiin ennen joulua ja lienee sama mistä kirjoitat.

  VastaaPoista
 3. En muista kenelle jo mainitsin. Minä käytän NetCom liittymää sama puhelun hinta koko pohjolassa, hyviä kiinteähintaisia paketteja.

  VastaaPoista
 4. Löytyihän tämä, kiitos!! :) Mulla on Chess, en edes muista miksi sen valitsin.. Nyt täytyy alkaa vertailemaan, tiedätkö voiko täällä pitää saman puhelinnumeron jos vaihtaa liittymää?

  VastaaPoista