torstai 22. maaliskuuta 2012

Rapaa ja rapuja

Keli vaihtelee tämän tästä. Muutaman kerran päivänkin sisällä: sataa sakeasti lunta, hetken päästä aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja sitten tulee vettä. Kolmisen päivää ehti olla stabiili keväisen talvinen ilma. Lumi suli paikotellen ja pälviä ilmestyi sinne tänne. Piti hommata uudet, sporttisemmat, aurinkolasit bling-blingien vaihtoehdoksi. Migreenikelit siis...
Tänä aamuna satoi märkää lunta isoina hiutaleina. Käveltyäni muutaman minuutin matkan töihin olin kuorrutettu lumella kuin lumiukko. Töistä takaisin tullessa olisi ollut hyvä olla kumisaappaat ja kurahousut jalassa. Rapaa lensi roimasti, kun autot ajoivat ohi. Jospa auraisivat tiet pohjia myöten talvellä, ei rapaa olisi nyt niin paljoa.

Vihdoin eilen aloitin mainosmeilien torjunnan sähköpostista. Menihän siihen harkitsemiseen muutama kuukausi. En edes ymmärrä, miten olen mukamas voinut vastata niin moneen markkinakirjeeseen myöntävästi. Mielenkiintoista nähdä, miten paljon sähköpostitulva vähenee tulevaisuudessa.

Tällä viikolla on töissä urakoitu hoitosuunnitelmien arvioinnin parissa. Itselläni ollut kolmen "oman" potilaan arvio. Puoli tuntia jokaisesta, paikalla olevan henkilöstön kanssa. Mikäs siinä, mukava jutella potilaista, heidän taustoistaan ja tarpeistaan. Mutta. Siitä pitää kirjoittaa raportti. Norjaksi, tietenkin. Nyt siis repussa painaa kolmen potilaan raportin raakileet odottamassa inspiraation hetkeä, jolloin kirjoitan suomi-norja -sepustukset puhtaaksi :-).

Kohta tulee Olderdalen lautta rantaan. Sen mukana seilaa Skervøyltä rapurekka. Rekasta ostan kilon verran katkarapuja, jotka ovat vielä aiemmin tänään uineet meressä. Kalastajat ovat laivassa keittäneet ravut valmiiksi. Kyytipojaksi ostin Mackin kausiolutta "Vårøl". Luultavasti uni maittaa pikku iltapalan jälkeen :-).

3 kommenttia:

 1. Lyngenin vuono ja merialue siitä pohjoiseen on tunnettua katkarapualuetta. Ja teidän ravut maankuuluja. Minun kipparikin oli ennen nuottakalastajan uraa katkaraputouhuissa.
  Nytkin se aina ohi seilatessaan haikailee ainoiden oikeiden katkarapujen perään.

  VastaaPoista
 2. Sinuun Lauri voi luottaa. Bloggarina odottaa kuumeisesti kommentteja. Mun blogissa on ollut pitkään hiljaista, ja vähän odottelinkin Sun kommentteja. Kiitos niistä!

  Olen muuttanut asetuksia niin, että ymmärtääkseni kommentoida voi kaikki lukijat. Ennen kommentoimaan pystyi vain ryhmän jäsenet.
  Elikäs rohkeasti vaan Virpi ja Tiinakin kommentoimaan. Tiedän, että luette aktiivisesti blogiani :-)

  VastaaPoista
 3. Just niin Hanna:) Kannattaakin vapauttaa kaikki kommentoimaan. Minullakin oli suojaus pitkään ennenkuin tajusin sen poistaa.

  VastaaPoista