keskiviikko 17. elokuuta 2011

Arkea

Viime viikkoisen raskaan työn jälkeen oli ihan maanantai vapaata. Lähdin aamulla tapaamaan lomalta palannutta osastonhoitajaa, josko saisin jo työvuorolistan. Samalla piti ylihoitajalle esittää toive pidemmästä työsopimuksesta. Paperini kun palasivat Väestörekisteristä takaisin, kun oli vain vuoden loppuun työsopimus.
Sain sitten väliaikaisen työvuorolistan, joka näyttää muuttuvan päivittäin, syyskuun puoleen väliin. Ja työsopimuksen 31.8.2012 saakka. Huomenna käyn allekirjoittamassa vuokrasopimuksen. Sitten paperit postiin ja odottelemaan norjalaisen henkilöturvatunnuksen saamista.
Elokuun alusta lähtien kuulun Norjan sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin. Ei siis mitään asiaa Juupajoenkaan terveyskeskukseen tai hammaslääkärille. Tietenkin saan akuuttihoitoa Suomessa, mikäli siellä käydessä jotain sattuu.

Hoidettuani asiani työmaalla, lähdin ajamaan Kilpikselle, kuten täällä Kilpisjärveä kutsutaan. Oli ihanaa syödä salaattia :-)! Sitä kun täällä ei muuten näe, paitsi tietenkin jos itse tekee.
Salaattilounaan jälkeen katselin telkkarista mm. Salatut Elämät. Oli se vaan aika kiva katsella ja kuunnella omalla kielellä, ymmärtää kaiken ja paljon helpommin.
Mut on "aivopesty" kuuntelemaan YleX:ää, ja sitäkin oli kiva kuunnella autossa. Olenkin miettinyt, kuinka kauan joutuu täkäläistä radio-ohjelmaa kuuntelemaan kuulematta, tai ainakin ymmärtämättä. Olen ottanut tavoitteekseni opetella vähintään yhden sanan päivässä, sekä lausumaan että kirjoittamaan.

Kilpiksellä ilta huipentui rantasaunaan ja uimiseen Kilpisjärvessä. Ihanan raukea olo sen jälkeen, varsinkin kun juotiin pari lasillista kuohuvaa. Aamulla oli paluu Lyngseidetiin ja sorvin ääreen.

En tiedä, kuvittelenko vain, mutta suussa maistuu siltä, että hedelmät ja vihannekset ovat täällä paremman makuisia kuin koto-Suomessa. Ihan samoja merkkejä täällä myydään. Esim. banaanit eivät maistu ollenkaan kitkeriltä tai raaoilta.
Vaikka asun meren äärellä, ei täältä saa tuoretta kalaa kuin joka toinen perjantai. Silloin tulee kala-auto Tromssasta. Ymmärtääkseni myy tuoretta kalaa, mutta myös erilaisia kalasäilykkeitä sekä rapuja.
Tänään ostin pakastealtaasta taimenta, 26€/kg. Kalassa ei ole nahkaa eikä ruotoja, pakattu 4 x 125g:n paketteihin. Keitän tummaa riisiä ja pakastevihanneksia seuraksi, saan siitä töihin mukaan ruokaa.

Tänään onkin kylällä ollut vilskettä. "ElektroSport" piti kolmen tunnin alennusmyynnin, -50% joistain tuotteista. Lähinnä lasten ja kesän mallistoista. Samassa kaupassa myydään myös elektroniikkaa, sähkötuotteita, verhoja ja muuta kodin sisustukseen liittyvää.
Toinen kaupoistamme, Rema 1000, muutti sivummalta satamaan, ja avasi uusissa tiloissa klo 19. Jo tuntia ennen oli parkkipaikka täynnä ja jono kauppaan. Taisi olla hyviä tarjouksia. Minä kävin "Coop":ssa ruokaostoksilla, eikä siellä muita ollutkaan.

Ilma on ollut lämmin viikonlopusta lähtien. Tänä aamuna ennen klo 7 oli varjossa +20. Tuuli tuntuu kuitenkin aika pirtsakalta, olisikohan syksy tulossa. Töiden jälkeen kävin rannalla, mutta uimaan en kyennyt. Tunnin verran istuskelin rannalla, lueskelin, kuuntelin tuulen huminaa ja katselin meren tyrskyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti