Tehtyäni vanhainkodissa kaksi työvuoroa, aamu- ja iltavuoron, en voi olla ajattelematta busineksia. Nimittäin hillonkeittäjillä on pakko olla hyvät markkinat täällä, mikäli vanhainkodin hillonkäyttö on keskiverto norjalaista. Vaikka toisaalta, taitaa leivänleipojillakin mennä hyvin.
Aamiainen: kahvi/tee, voileipä + juusto/kinkku/hillo (mansikka, vadelma tai lakka) tai mahdollisesti "Sæts" (oikeasti kirjoitetaan sillä norjalaisella öölla, mutta en saa sitä koneestani ulos), joka on savustettua ja kevyesti makeata kutunjuustoa murskattuna sekä rusinoita seassa.
Lounaalla mahdollisesti jälkiruokana em. voileipä hillosysteemillä.
Joskus päivällinen ja mahdollinen iltapala: voileipä ja hillohässäkkä.
Lisäksi lääkkeet, jotka pitää antaa murskattuna, annetaan usein lusikalla, jossa on iso klöntti hilloa.
Pidän tästä hoitotyylistä, että langanlaihat dementikkomummot voivat syödä sitä mitä haluavat. Mutta silti välillä pilkahtaa ajatus terveellisemmästä ruokavaliosta, ainakin sen diabeetikon kohdalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti