torstai 4. elokuuta 2011

Vauhtia ja vaarallisia hetkiä

Tai oikeesti. En uskalla ajaa täällä vauhdikkaasti. Tiet on todella kapeit, norskit ajaa todella lujaa ja keskellä tietä ja tämän tästä on lampaita keskellä tietä.

Tänään koin traumaattisen hetken Tromssassa, jossa on paljon liikenneympyröitä/kiertoliittymiä, sekä maan pinnalla että tunneleissa kaupungin alla. Olin jo ajanut ympyrään, kun kuulin tööttäyksen. Takaoven kohdalla oli pakettiauto aikas lähellä Priusta.
Tämä pakettiauto oli tullut kolmion takaa ympyrään, mutta ilmeisesti ajatuksenaan ajaa oikean puoleista kaistaa ja kääntyä seuraavasta tienhaarasta ympyrästä pois. Jäin miettimään, että saako siis ulkokaistaa mennä miten haluaa ja onko se jonkinlainen "nopeampi" ulosmenoreitti. Ja sisäkaistaa ajellaan sitten ympäri ympyrää. Mutta kun ympyröissä ei ole kaistamaalauksia. No, tämän jälkeen olen tosi tarkkaan katsellut myös mahdollisesti kolmion takaa tulevia.

Edellisen jälkeen jännitys lisääntyi, kun menin Verovirastoon hakemaan norjalaista ID-tunnusta ja verokorttia. Vähän hirvitti, kun etukäteen oli sanottu, että siellä haluavat toimia norjaksi. Mutta hyvin meni se reissu. Mulla oli tarvittavat paperit mukana (passi, väestörekisteriote Suomesta ja työtodistus). Virastossa piti vain täyttää yksi kaavake. Ja tiskin takana oli avuliaita ja palveluhenkisiä miesvirkailijoita, joiden kuulin palvelevan myös englanniksi. Itse suoriuduin ruotsinorjalla :-).

Ilma on ollut kaunis. Lämpöasteita n. 12 ja aurinko paistanut todella lämpimästi. Oli mukava istua Tromssan satamassa terassilla ja juoda Juupajoen kamujen kanssa olutta. Päätin kokeilla paikallista alkoholitonta olutta, ja se oli todella hyvää. Niin hyvää, että join illalla paikallisessa baarissa toisenkin pullon. Olut on hyvää maultaan, miksi siinä pitäisikään olla alkoholia. Jos ei halua humaltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti