lauantai 20. elokuuta 2011

Rottenviken foss

Kotikatua länteen

Porot hotelli Kilpiksen parkkipaikalla

Kilpisjärvi - Skibotn

Ajatko ylinopeutta

Taitaa olla aika paljon enemmän vettä keväällä, kun sulamisvedet kuohuaa vuorilta

"Polku" Rottenvikeniin, nousua oli hurjasti

Lampaita on paljon, mutta nämä ensimmäiset mustat

Lautta Olderdalen - Lyngseidet. Musta alue vasta kylvettyä peltoa. Pellon ympärillä aita, jotta lampaat eivät pääse sinne.

Koppangeniin suuntaan. Ruskan ensi värit maassa. Mustikoita ja kaarnikoita on paljon noukkimatta.

Jäätiköitä on useita

Mikä kukka?
Pettymysten pettymys. Luulin pääseväni uimaan, mutta en uskaltautunut tuollaisen varoitusmerkin vuoksi mennä.

Rottenvikvatn, yksi padoista

Kivikkokasvi?   
Eilen, kun oli vapaa päivä, vaelsin Rottenvikvatn'lle. Tai paremminkin kiipesin. Nousua oli 3km:n matkalla n. 500m, joka on meikäläiselle aika paljon. Hiki tuli ja puuskututti. Ei voinut ottaa muin muutamia askeleita kerrallaan ja taas pysähtyä.
Juomisen ja syömisen tasapainoilu retkillä vaatii taitoa. Nytkin meinasi liika ahneus matkanteossa kostautua. Juotua tulee suht' tarpeeksi, kun on juomapullo koko ajan käsillä. Tämän retken aikana päätin, että ostoslistalle kirjoitan juomapussin reppuun, josta tulee letku melkein suoraan suuhun.
Retken jälkeen päätin palkita itseni Magic Lodge'n thaikeitolla: broileria, nuudeleita ja tuoretta korianteria. Korianteri ei todellakaan kuulu mun lempiruokiin, itse asiassa inhoan sitä. En muistanut asiasta mainita, joten söin kiltisti. Keitto oli nam-tulista, sekä mausteiltaan että lämpötilaltaan, siinä meni korianteri sivussa. Tulipa pistettyä maailmankirjat järjestykseen Henrikan ja Patricin kanssa. Mukavia tyyppejä!

Osa mustikoista ei ole vielä rinteillä kypsynyt. Mutta kypsiä, isoja ja mehukkaita piisaa naposteltavaksi, kuten myös kaarnikoita. Eipä tarvitse Himalajan Gojimarjoja ostella. Näissä lähimarjoissa vissiin samat vaikutukset ja hiilijalanjälki huimasti pienempi.

Ajatukset Suomessa.
Kiikoisissa on Raijan hautajaiset.
Oskari osallistuu YROY-finaaliin (Young Rider Of the Year). Hieno saavutus nuorelta motoristilta, jolla ollut kevarikortti vasta parisen kuukautta.

Loppu kevennys.
Viime sunnuntaina oli upea auringonpaiste ja lämmin ilma. Yritin saada asukkaita nauttimaan ulkoilmasta. Yksi asukas totesi:"Ja minähän en tuollaisen ulkomaalaisen kanssa minnekään lähde. Eihän siitä tiedä mitä se tekee". Rasismi tullut siis koettua ;-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti