tiistai 9. elokuuta 2011

Yövuoro

Eieln oli paluu töihin neljän vapaapäivän jälkeen. Ja mukavalta tuntuikin palata sorvin ääreen. Työhöni kuului mm. leikkaa ja liimaa, eli oli lääkärin kierto. Täällä vain lääkäri käyttää tietokonetta ja printtaa samalle reikäreunapaperille kaikkien potilaiden sanelut. Sen jälkeen sairaanhoitaja leikkaa asukaskohtaiset kirjoitukset ja liimaa ne asukkaan kansioon. Sen jälkeen vielä kirjoittaa lääkärikäyntikansioon samat asiat.

Yksi asukas on huonohkossa kunnossa. Koska täällä sairaanhoitajat eivät tee yövuoroja, on nyt otettu sairaanhoitaja ylimääräiseksi yövuoroon, eilen ja tänään minä. Tehtäväni on seurata asukkaan tilaa sekä antaa mahdollisesti Morfiinia, jota viime yönä ei tarvittu kertaakaan. Hyvä perushoito asentohoitoineen piti hänet rauhallisena ja nukkui hyvin.
Koska vielä on lomakausi menossa ja sairaanhoitajia ollut ylimääräisinä yövuoroissa, on vähän henkilökuntapulaa. Lähihoitajilla ei ole ilman lisäkoulutusta lääkkeidenantolupaa. Tänään oli se tilanne, että osastolla ei ollut aamuvuorossa yhtään lääkkeidenantolupaa omaavaa hoitajaa. Siksipä ylihoitaja tuli aterioiden aikaan antamaan lääkkeitä.
Yövuorossa tarkistin myös eilen jaetut lääkkeet. Sairaanhoitaja jakaa maanantaisin koko osaston, 21 asukasta, lääkkeet dosetteihin. Viikon aikana se sairaanhoitaja, joka ehtii, kontrolloi jaetut lääkkeet sekä korjaa mahdollisesti virheet. Sekä jakaja että kontrolloija laittaa asukaskansioon puumerkkinsä. Lisäksi lääkkeiden antaja laittaa joka kerta puumerkkinsä. Byrokraattista ja aikaa vievää puuhaa.

Viime yönä pimeys tuli, kuin kertalaakista, klo 22:30. Klo 02:30 oli jo täysin valoisaa. Ilma on ollut tänään varsin viileä, kylmä tuuli on puhaltanut luihin ja ytimiin. Nyt lähden toiseen yövuorooni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti