torstai 25. elokuuta 2011

Vapaa päivä

...joka tuli tarpeeseen. Olin päättänyt nukkua pitkään. Klo 9 uni loppui, mutta onneksi olin jo nukkunut 11h. Verhojen läpi näytti siltä, että ulkona oli valoisaa. Ja niin olikin, mutta vain puoleen väliin vuoria. Siitä ylöspäin sankka sumu. Lämpöasteita 15.
Eilen päätin viedä lakanapyykin ulos kuivumaan. Oli sitten satanut vettä, ja pyykki entistä märempää. Sisälläkään ei meinaa kuivua. Kivitalo eikä malteta vielä laittaa sähkölämmitystä päälle. Sisällä välillä kostean kalsaa, muttei kammottavaa.

Pitkän, ja kuuman, suihkun jälkeen oli leppoisaa syödä aamiaista ja katsella samalla eilisiä Suomen tv-ohjelmia. Ajankohtaiseen Kakkoseen en oikein jaksanut keskittyä. Mutta Tosi Tarina: Kauppa tavaraksi oli hieno. Ihmisläheinen ja koskettava tarina etelä-pohjalaisuudesta, maaseudusta ja rohkeudesta.

Rauhallisen aamun jälkeen lähdin asioille. Ilma olikin muuttunut lempeäksi ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta.
Koska minulla ei vielä ole sitä ID-numeroa, en voi saada palkkaani tilille. Niinpä sain postiosoituksen, jolla sain osan palkasta käteisenä. Aika paljon rahaa, mutta valitettavasti ei euroja.
Olin jo jonkun aikaa katsellut yhtä mekkoa kaupan ikkunassa, ja nyt sen kävin ostamassa. Mekko on mustaa, ohutta farkkukangasta, arkinen ja yksinkertaisen kaunis.
Poikkesin ekaa kertaa kirjastossa. Siellä on myös hyvä DVD- ja CD-valikoima. En edes muista, koska olisin viimeksi kirjastossa käynyt, Juupajoellakaan. Siksipä tunnelma oli käsinkosketeltava. Mieli rauhoittui siitä hiljaisuudesta ja rauhasta. Istuskelin pitkän aikaa kirjoja selaillen ja hiljaisuudesta nauttien.
Sain kirjastokortin, mutta pelkästään paikalliseen kirjastoon. Täällä on mahdollisuus saada ns. kansallinen kirjastokortti, jolloin voit lainata vaikka Oslon kirjastosta kirjoja. Mutta tähän kansalliseen kirjastokorttiin tarvitaan se ID-numero.

Ilma oli edelleen upea, mieli teki lähteä pikku lenkille, vaikkapa Skihyttanille. Päätin kuitenkin kuunnella sisintäni, joka halusi päiväunille. Hyvin maittoi unta 2tunniksi.

On ollut vähän tietsikkaongelmia. Nettiselain on kaatunut useita kertoja, kun kirjoitan esim. tänne blogiin. Onneksi minulla on henkilökohtainen mikrotukihenkilö, tietsikkaguru- KH, joka auttaa tällaisissa asioissa, oli vuorokaudenaika mikä tahansa. Nyt siirryin käyttämään Chroniumia nettiselaimena Mozillan sijaan. Toivottavasti onnistuu paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti